Suunnistuskoululaisille D-rata heinäkuun Maanantairasteilla ja omatoimirasteilla
22.6.2021 14:47 Uutiset / Suunnistuskoulu

Maanantairastien lähtöpaikka on merkitty näin

Heinäkuussa ei ole erillisiä suunnistuskouluratoja tai - tapahtumia mutta suunnistuskoululaiset pääsevät kyllä rasteille silloinkin.

Heinäkuun alussa alkavat jälleen seuran järjestämät Maanantairasti-illat, jolloin maanantaisin klo 17-19 välillä lähdetään maastoon Maanantairastikalenterin mukaisissa paikoissa. Ratamestarit laativat radan myös suunnistuskoululaisille - helpon ja lyhyen D-radan. Näillä rasteilla on järjestetty ajanotto emit-leimauksella mutta halutessaan radan voi kiertää myös ilman ajanottoa.

Maanantairasteilla kartan saa maanantairastikärrystä. Suunnistuskoululaisille kartta sisältyy suunnistuskoulun osallistumismaksuun samoin kuin suunnistuskoulun emitin lainaus, joten kertokaa toimitsijoille, että olette suunnistuskoulusta! Ennen lähtöä kirjoitetaan nimi D-radan lähtölistaan, jotta toimitsijat tietävät, ketkä ovat menneet maastoon. Sitten mennään lähtöpaikalle, jossa leimataan lähtöleimaus. Jokaisella rastilla leimataan ja radan kiertämisen jälkeen tullaan maalileimaukseen ja sitten emitin purkuun maalitoimitsijoiden luokse - siellä tarkistetaan, että suunnistaja on käynyt kaikilla oman radan rasteilla ( koodinumerot ovat nyt leimauslaitteen yhteydessä ) ja välitetään radan kiertoon käytetty aika Navisport-tulosjärjestelmään, josta tulokset näkee välittömästi maaliin tulon jälkeen. Mikäli menet ilman aikaa, käy silloinkin ilmoittautumassa toimitsijoille, jotta he pystyvät seuraamaan, että kaikki ovat tulleet pois maastosta.

Mikäli et ennättänyt Maanantairasteille, niin eipä hätää! Kuntosuunnistusradat ovat käytettävissä omatoimisina maanantairastien alkamisen jälkeenkin eli D-radan voi käydä kiertämässä myös tiistaista sunnuntaihin. Kartan saa entiseen tapaan tulostettua suunnistuskoulun materiaalipankista tai haettua Kustaa Aadolfinkatu 13:n KoS:n laatikon kansiosta.

Viikottain löydät suunnistuskoulun sivulta pienen infon kunkin viikon rasteista sekä linkin materiaalipankkiin.

Ensimmäiset Maanantairastit ovat Hepo-Ventusnevalla, jossa radat eivät ala aivan Hepo-Ventuksentien varresta vaan lähtöpaikalle mennään hiukan kivikkoista polkua pitkin 5.7. karttamyynnin yhteydessä on Vitkan lasten pitämä kioski, joten voitte halutessanne ottaa rahaa mukaan ostoksiin.

Toisen viikon radat ovat tutussa Santahaassa mutta kolmannella viikolla pitääkin ajaa hiukan etäämmälle keskustasta eli Lohtajalle Sorrontielle ja heinäkuun viimeisen viikon radat ovat Saarikankaan kangasmetsissä.

Muistakaahan käydä uimassa ja syödä jäätelöä mutta toivottavasti ennätätte myös Maanantairasteille!
   
Lisää uutisia
Kokkolan Suunnistajat
«  Syyskuu   »
Kategoriat