Kilpailuohjeet
AM-partio ke 29.6.2022

Toimihenkilöt
Kilpailun johtajat: Pertti Salo ja Emma Halla-aho
Ratamestarit: Timo Hongell ja Kim Harlamow
Ajanotto: Jarmo Kattilakoski

Valvoja: Harald Slotte OK Botnia
Tuomarineuvosto: (pj.)
Etunimi Sukunimi , Seura
Etunimi Sukunimi , Seura
Etunimi Sukunimi , Seura

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja alueen sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Opastus ja pysäköinti:
Vt8 sekä Rantatie 749 noin 10 km Kokkolasta etelään/ Pietarsaaren suuntaan.
Pysäköinti kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Kartta
Tulostekartta 06/22 1:10 000 tai 1:7 500. Koko A4. Käyräväli 2.5 m.

Kartassa rastiympyrän vieressä on rastin koodi. Kokoontumisrasti on merkitty Y-rastin koodi (Y-76).

Maasto
Monipuolista metsämaastoa polkuineen, avokallioineen ja suoalueineen, korkeuserojakin löytyy, mutta aika niukasti. Kartalla on louhosalue, joka on merkitty kielletyksi alueeksi. Muita kielletyksi alueeksi on kartassa merkitty kilpailukeskusalue, parkkipaikkaa ja kilpailukeskukseen tulevan tien alue, tontit ja viljelysmaat. Kartan halkaisee isompi maantie, jolle ei ole erikseen merkattu ylityspaikkoja. Jokainen kilpailija on itse vastuussa tien turvallisesta ylittämisestä!

Maastossa on muutama isompi oja, jotka on suositeltavaa ylittää merkatuilta ylityspaikoilta. Alueella on lähivuosien aikana tehty metsänhoidollisia toimenpiteitä, jotka ovat eri puolilla karttaa eri vaiheessa menossa. Karttaan merkatut metsäkoneen tekemät urat eivät kaikki ole maastossa yhtä selvästi erottuvia, lisäksi osalla harvennusalueita urat on jätetty selkeyden takia merkkaamatta kokonaan.

Kartan eteläosa on alueelle poikkeuksellisen hyväkulkuista, jossa näkyvyys on hyvä. Lyhempien ratojen rastit painottuvat tälle alueelle. Pidemmät radat pääsevät kokemaan useaa erilaista maastotyyppiä.

Kilpailumateriaali
Rastimääritteet ovat kartan kääntöpuolella tai painettuna kartan reunaan, riippuen sarjan rastien määrästä. Kilpailunumero on vain partion johtajalla. Numerot ovat infon läheisyydessä narulla. Numerolaput palautetaan. Omat hakaneulat. EMIT-tarkistuslipukkeet löytyvät myös infon läheisyydestä.

Lähtö
Kilpailussa yksi lähtöpaikka 100 metrin päässä kisakeskuksesta.
Emitit nollataan lähtöalueelle mennessä. Emit-numeroja ei tarkasteta lähdössä, vaan kilpailija on itse vastuussa, että juoksee lähtölistan mukaisella emitillä. Lähtö tapahtuu yhteislähtöinä klo 18.30.
Partiot kokoontuvat 2 min ennen lähtöä lähtöalueelle omaa kilpailunumeroa vastaavan kartan taakse. Kartat saa ottaa lähtömerkin jälkeen.
Rastien jako partion kesken tapahtuu välittömästi lähdön jälkeen jakoalueella.
Lähtöpaikalta on viitoitus K-pisteelle, minkä kautta kaikkien kilpailijoiden kuljettava maastoon. Viitoituksen alku on kivikkoinen, varovaisuutta!

Kokoontumisrasti ja pääsarjojen yhteiset rastit
Kaikki kilpailijat leimaavat kokoontumisrastille tullessa ja voivat jatkaa kohti maalia vasta kun joukkueen kaikki suunnistajat ovat tulleet kokoontumisrastille.
Kokoontumisrasti on merkitty Y-76.
Lisäksi pääsarjoilla H21 / D21 on yksi rasti, jolla kaikkien partion jäsenten on leimattava. H21 koodi Y-88, D21 koodi Y-35

Maali
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Partion johtaja, jolla on kilpailunumero, ylittää maaliviivan viimeisenä ja leimaa myös viimeisenä maalileimauksen. Maaliin tultuaan kilpailijat menevät ohjatusti partioittain emitin purkuun. Kirikamppailussa sijoituksen ratkaisee maaliviivan ylitys, joka on pari metriä ennen maalileimasinta.

Pukeutuminen, WC:t ja peseytyminen
Ei erillisiä pukeutumistiloja, ei pesupaikkaa, WC:t kilpailukeskuksessa, käsidesiä tarjolla.

Ensiapu
Paikalla ensiapupiste.

Kahvio
Kahvio on ulkotiloissa. Tarjolla kahvia, teetä, virvokkeita ja purtavaa.
Maksu vain käteisellä!

Tulokset ja palkinnot
Mitalit sarjansa kolmelle parhaalle partiolle noudettavissa tulosten selvittyä infosta.
Tulokset luettavissa kilpailun nettisivulta.

Kisaonnea!

Kokkolan Suunnistajat r.y.

Kokkolan Suunnistajat r.y.

Y-tunnus 0233103-0

Varasto- ja toimistotila

Hagströmin kulma, Pitkänsillankatu 1-3,

käynti sisäpihalta, ovi A2.