Suunnistuskouluradat Roskarukalla 1.-6.6.
Julkaistu: 01.06.2021 00.00

Suunnistuskouluradat Roskarukalla 1.-6.6.

Hei taas suunnistuskoululaisten koteihin!

Palman kallioilta palataankin tällä viikolla taas keskustan kupeeseen. Alunperin tämän viikon ratojen piti olla Hakalahden koulun ympäristössä mutta ohjelmaan tuli muutos, ja nyt pääsettekin seikkailemaan Roskarukan maastoon - joillain radoilla joutuu hiukan kiipeämään rinnettäkin!

Tällä viikolla käytettävissä onkin kolme eri rataa. Rata 1 on lyhin ja pituutta sillä on 800 m. Radan 2 pituus on 1.2 km ja jos isommat ja kokeneemmat suunnistuskoululaiset haluavat lisähaastetta, voi valita radan 3 jolla on peräti 10 rastipistettä!

Rastilippujen yhteydessä on jälleen rastikoodinumero - tarkistathan, että se täsmää kartassa olevan numeron kanssa. Ratojen 1 ja 2 kartoissa rastinmääriteruudukossa rastin paikka on entiseen tapaan kuvattu sanallisesti ( esim kivi tai erikoiskohde ) kun taas radalla 3 se onkin kuvattu symbolilla/merkillä, kuten oikeissa suunnistuskartoissa on. Yleisin rastinpaikka tällä radalla on kivi, joka merkitään rastinmääritteessä mustalla kolmiolla, katkoviiva puolestaan tarkoittaa polkua ja X erikoiskohdetta. Hippo-Tsemppi-vihkojen käyttäjät löytävät asiaa Rastinmääritteistä sivuilta 32-33.

Erikoiskohde onkin jännittävä rastinpaikka, sillä merkki ei kerro tarkemmin, mitä maastosta löytyy. Roskarukan kaikilta radoilta löytyy ainakin yksi rasti erikoiskohteesta. Mitähän ne ovatkaan vaikkapa radalla kaksi!

Tämä rasti löytyy radoilta 2 ja 3.

Kartat voi taas tulostaa tästä materiaalipankin linkistä tai hakea Kustaa Aadolfinkatu 13:ssa olevasta KoS:n laatikon kansiosta. Sekä radan 2 että radan 3 kartta löytyy kansion viimeisestä välistä. Nyt on tulossa hienoja ulkoilusäitä, joten halutessanne voitte käyttää useampaakin rataa eri päivinä. Muistakaapa taas merkitä suunnistuspäivänne Käyntikerrat-taulukkoon ja piirtäkää ruutuun omakuva :)

Tämän viikon tehtävänä on Startti-vihkon käyttäjille sivulla 30: Suunnittele sivulla olevaan karttaan suunnistusrata. Muistathan, että kartassa lähtöpaikka on punainen kolmio ja maali merkitään kaksoisympyrällä ( katsopa vihkon sivu 26 ) . Tsemppi-vihkon käyttäjille löytyy samoin sivulta 30 tehtävä: piirrä kotipihan tai kotimetsän kartta.

Mukavia ulkoiluhetkiä koko perheelle!


Seuran uusimmat

Kokkolan Suunnistajat r.y.

Y-tunnus 0233103-0

Varasto- ja toimistotila

Hagströmin kulma, Pitkänsillankatu 1-3,

käynti sisäpihalta, ovi A2.