Suunnistuskoulu 19.-23.5.2021
Julkaistu: 17.05.2021 00.00

Suunnistuskoulu 19.-23.5.2021

Hei suunnistuskoululaiset ja vanhemmat!

Seuraavaksi harjoitellaan suunnistustaitoja Santahaan ulkoilualueella. Ratoja on kaksi: Kartta 1 (0,7 km) ja Kartta 2 (1,2 km), kartat löytyvät Suunnistuskoulun Materiaalipankista, josta ne voi itse tulostaa tai noutaa Kustaa Aadolfinkatu 13 postilaatikosta. Suunnistusratojen lähtö on merkattu karttaan kolmiolla ja maali on tuplaympyrässä.

Viime kerran kertaus

Viime viikolla tutustuttiin karttamerkkeihin Hippo-Startti ja Hippo-Tsemppi vihkosista ja taitoja testattiin Hollihaan koulun maastoissa. Nyt on hyvä vielä kurkistaa vihkosesta karttamerkit, vieläkö muistat? Mitkä on ihan helppoja, mitkä haastavia? Onko tehtäviä vielä jäljellä, voit tehdä niitä omassa tahdissa.

Taidot testiin ja viikon uusi taito

Santahaan ratoja kiertäessä voi testata kuinka rastimerkit on muistissa. Rastit on sijoitettu kartalla olevien rastiympyröiden ihan keskelle. Vastaako kartassa rastipisteen keskellä oleva kohde luonnossa olevaa kohdetta, esim. musta piste - kivi, musta katkoviiva - polku. Mitä muita kartan ja luonnon vastaavuuksia huomaat?

Jos karttamerkit on hallussa, on aika harjoitella kuinka karttaa pidetään, eli kartan suuntaus. Kartta suunnataan eli käännetään kulkiessa maaston mukaisesti siten, että maastossa oikealla olevat kohteet ovat kartassa oikealla ja vasemmalla olevat kohteet ovat kartassa vasemmalla. Eli suunnistaja kääntelee karttaa aina, kun kulkusuuntakin vaihtuu. Kartan suuntaaminen helpottaa kartanlukua ja maaston hahmottamista. Hippo-Startti -vihkossa on tästä sivulla 24-25 ja Hippo-Tsemppi -vihkossa sivuilla 18-19. Vihkon lopussa olevaan käyntikerta-taulukkoon voisit piirtää jonkin Santahaassa näkemäsi puun ja kirjata myös päivämäärän.

On hyvä muistaa, että taidot karttuvat pikkuhiljaa, heti ei tarvitse olla mestari - seikkailumieltä siis kaikille! :)

ps. ratoja saa kiertää hurjan monta kertaa ja omalla tyylillä!

Seuran uusimmat

Kokkolan Suunnistajat r.y.

Y-tunnus 0233103-0

Varasto- ja toimistotila

Hagströmin kulma, Pitkänsillankatu 1-3,

käynti sisäpihalta, ovi A2.