Aluemestaruus- ja pysu SM-mitalisatoa
Julkaistu: 09.08.2020 00.00

Helle ennemminkin piinasi kuin helli lauantaina 8.8. Himangan Urheilijoiden avoimen pitkämatkan am-kisan suunnistajia Pernun hiihtomajan maastossa. KoS:n 32 hengen joukkue saavutti tässä kisassa yhteensä 27 am-mitalia: 13 kultaa, 10 hopeaa ja 4 pronssia.

Sunnuntain viestikilpailussa seuran 16 joukkuetta saivat 5 kulta-, 4 hopea- ja 2 pronssisijaa. Miesten pääsarjassa molemmat KoS:n joukkueet olivat mitaleilla ja D21-sarjassa seuran nuorten naisten joukkueen ankkuri Milja Hyyppä nosti joukkueen hopealle 6 minuutin takamatkalta.Lapsia ja nuoria oli seurasta paljon mukana ja kaikista nuorimpien sarjoissa kultamitalin saivat HD30 rastireitillä Iita Tukala, Oiva ja Martta Ojajärvi ja HD36 tukireitillä joukkue, jossa juoksivat Eeva Tukala, Alisa Hyyppä ja Eelis Määttälä.

Pitkämatkan tuloksissa myös K-P:n alueen ulkopuoliset osanottajat

Viestien tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan kilpailussa 8.8. Rajamäellä kirkasti D35-sarjan Marja Penttilä viime vuoden hopeansa kultasijaan. H35-sarjassa puolestaan Kai Paavola otti pronssia, Timo Hongell oli kahdeksas. H70-sarjassa Leo Jokinen saavutti samoin pronssimitalin Eero Juolan sijoittuessa viidenneksi. Sarjassa H40 oli Kim Harlamow niukasti mitalisijojen ulkopuolella, pronssista vain 8 sekunnin päässä. Naisten pääsarjassa Ruska Saarela oli kuudes ja H20-sarjassa Emil Kronqvist ja Väinö Venetjoki sijoilla 5 ja 6.

Pysu:n pariviesti kisattiin Hyvinkäällä 9.8. ja sieltä matkasi Kokkolaan 3 mitalia, kaikissa väreissä yksi: Emil ja Väinö uusivat Suomen mestaruuden H20-sarjassa, Eero ja Leo ottivat hopeaa H70-sarjassa ja Ruska ja Marja pronssia naisten pääsarjassa.