Ratametsureiden mietteitä

Ratametsureiden mielessä:
 
Maasto on Lohtajan rannoille tyypillistä männikköä, joka kasvaa tasaisella hiekkaisella alustalla. Meri on muovannut alueelle matalia harjanteita, varsinaiset rannan hietikot tai dyynit puuttuvat. Pohja mahdollistaa neljän minuutin kilometrivauhdin, mikäli rahkeissa on voimaa. Ylivauhti tuo jännitettä.
 
Osa kartan alueesta on sotaväen, mutta olemme anoneet ja saaneet luvan käyttää palveluja puulämmitteisistä saunoista ja armeijan muista herkuista alkaen. Merelle on matkaa pari kilometriä, Ohtakarin mökkikylään vielä enemmän. Lähellä on suojeltuja kohteita.
 
Sotavoimat on rakentanut kiintorastiverkoston. Rastit voivat sotkea suunnistajia, mutta ne ovat hyvin jykevinä toisenlaisia kuin mallirasti. Joitakin niistä on Kärppäjahdin käytössä, rastilipusta ne erottaa, sillä kiintorasteilla on maalatut ämpärit ja pihtileimasimet. Kivikkoja tai ryteikköjä ei ole, mutta pitkään jatkunut lumipeite sulaessaan kostuttaa muutamia kohtia. Talven painamat vanhat urat näkyvät ihmeellisen hyvin paikka paikoin.
 
Kartta on Juolan Eeron viimeistelemä. Kiitoratamainen eteläosa hämää, sillä pitkäkin henkilö katoaa yllättäen näkyvistä. Maalin läheisyydessä runsas liikkuminen ja moninaiset rakennukset vaativat suunnistustekniikalta pikamatkalle ominaisia taitoja. Kevään kisoille tyypillistä on helppous, jota ratoja suunniteltaessa on haettu. Toivomme kilpailijoiden löytävän väitteen todeksi!
 
Mikko Kukkola, Jaakko Teppo