Ratamestarin ja valvojan lausunnot

Ratamestarilta ja valvojalta

 

Tämän vuoden Kärppäjahti suunnistetaan maastotyypeiltään jonkin verran vaihtelevassa Knivsundin metsässä, jossa vauhtiakin pystyy pitämään niin halutessaan.

Alueella on kokkolalaisittain hienoja, tarkkuutta vaativia kallioalueita, jotka tietenkin on pyritty hyödyntämään tehokkaasti.

Maastossa on runsaasti rasteja paikoitellen hyvinkin lähekkäin, mutta koodiansoja ei ole edes pyritty virittelemään. Oman suorituksen aikana myös muita suunnistajia tulee aika suurella todennäköisyydellä näkymään metsässä.

Kaikilla sarjoilla on tien ylitys, jossa kilpailijoita pyydetään valvonnasta huolimatta varovaisuuteen.

Alueella on tehty vielä vähän ennen kilpailua muutamissa paikoissa metsänhoidollisia toimenpiteitä, jotka eivät onneksi paljoa vaikuta ratoihin.

Maastopohja on yllättävän nopeakulkuista, sillä menoa hidastavat käytännössä vain ne paikat jotka on karttaan merkattu hitaampikulkuisuutta osoittavilla merkinnöillä (harvennukset ja tiheiköt sekä muutamat kivikkoisemmat alueet).

Lämpimän päivän sattuessa muistakaa kunnon nestetankkaus. Vielä lisättäköön, että pidemmäksi aikaa karttaa tutkimaan jäänyt suunnistaja saattaa löytää itsensä keskeltä paarmapilveä.

 

Kilpailuonnea!

Ratamestari,   Timo Hongell

Valvoja,         Harald Slotte